Privacy Statement

Who we are and what we do

The Scottish Qualifications Authority (SQA) is a public body, created under the Education (Scotland) Act 1996.

SQA has two main roles, accreditation and awarding qualifications.

As an accreditation body, SQA:

  1. accredits qualifications
  2. approves, and quality assures awarding bodies that intend to enter people for these qualifications

As an awarding body, SQA:

  1. creates and develops qualifications
  2. validates qualifications (makes sure they are well written and meet the needs of learners and tutors)
  3. reviews qualifications to ensure they are up to date
  4. arranges for, assists in, and carries out, the assessment of people taking SQA qualifications
  5. quality-assures schools, colleges and training centres that offer SQA qualifications
  6. issues certificates to candidates

We also offer a range of services to businesses and training providers, and advise Scottish Government on matters related to our functions and tasks.

This privacy statement explains how SQA collects and uses information about you in order to provide our services.

The nature of our relationship with you will determine what personal information we collect about you and how we use it. Further detail for each relationship is set out below.

We will process information about you if you are involved in the delivery of SQA qualifications (or qualifications we accredit), attended one of our events, if you are the parent or other relative of a candidate or a member of the public that has contacted SQA, a supplier or you have used our website.

What information do we collect about you?

If you are studying for or have undertaken an SQA qualification, we will collect information about you. The types of information we collect include:

  • personal details, for example, name, address, date of birth, email address
  • Scottish Candidate Number (SCN)
  • attainment details including grades, bands and marks
  • examination scripts
  • assessment evidence/materials
  • special arrangement requirements, where applicable
  • requests for post results services and exceptional circumstances, where applicable

For certain types of qualifications, we may collect other information about you. This will vary depending on the type of qualification. 

How do we collect your information and what do we use it for?

We collect information about you from your school, college or training centre, your local authority and from your examination scripts and other assessment materials. We will also collect information directly from you when you use our website, register to use ‘MySQA’, or contact us to request a service such as the return of materials.

We use the information we collect about you:

  • to make arrangements for you to undertake SQA examinations/assessments
  • to mark and grade SQA examinations/assessments
  • to award and issue your SQA certificate
  • to maintain a record of your attainment
  • to deliver services that you have requested, including MySQA and our post results service
  • to respond to enquiries or complaints
  • to investigate cases of possible misconduct
  • for statistical and research purposes
  • to monitor standards over time

Legal basis for processing your information

We use and share your information:

  • to perform our functions and duties under in the Education (Scotland) Act 1996
  • to carry out tasks in the public interest
  • to comply with other legal obligations
  • with your consent, where we have asked for and you have given it
  • to perform or in connection with a contract

Who do we share your information with?

We may share your personal information with, and obtain information about you, from:

  • Scottish Government, including government departments and non-departmental government bodies
  • your local authority
  • Universities and Colleges Admissions Service (UCAS)
  • your school, college or training centre
  • other public bodies with educational and vocational responsibilities including Skills Development Scotland (SDS)
  • licensing bodies where this is required for registration purposes or, in cases where SQA does not hold up to date contact details, to communicate with you
  • law enforcement and HM Revenue and Customs where necessary
  • Scottish Public Services Ombudsman (SPSO)
  • organisations with whom we partner to deliver SQA accredited qualifications
  • other service providers and third parties who we contract to support delivery of our services

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information are available in SQA’s record of processing (36 KB)

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is  available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA is using your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you ohbject to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information, but you would like us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked for your consent to use your personal information, and you have given it, you can withdraw that consent at any time. Once you have withdrawn your consent, we will stop using your personal information for that purpose(s).

Please contact us in any of the ways set out below if you would like to request any of the above.

What information do we collect about you?

If you apply to become an SQA Appointee, for example a marker or external verifier, for either SQA’s qualifications or in the delivery of contracts, we collect information from you. This includes the types of information listed below:

  • personal details, for example, name, address, date of birth
  • contact details including address, email address and phone number (home and/or mobile)
  • National Insurance number (NI)
  • employment details including your employment history
  • bank details
  • tax details and deductions
  • training and development requirements
  • references (where applicable)

How do we collect information about you and what do we use it for?

We collect your information directly from you and from your current employer. This is collected from your application to become an appointee, your personal details form and from other communications you have with SQA as part of your role.

We use the information we collect about you:

  • for appointment purposes
  • for the management of your role, including communicating with you
  • for resource planning
  • to pay you your fees and expenses
  • to enrol you in a pension scheme - where requested
  • for statistical and research purposes
  • to investigate possible misconduct
  • to provide you with all necessary training and development

Legal basis for processing your information

We use and share your information:

  • to perform our functions and duties under in the Education (Scotland) Act 1996
  • to carry out tasks in the public interest
  • to comply with other legal obligations
  • to perform or in connection with a contract

Who will we share your personal information with?

We share your personal information with:

  • your current employer
  • your local authority
  • pension scheme providers
  • schools, colleges and training centres
  • law enforcement and HM Revenue and Customs
  • other service providers and third parties who we contract to support delivery of our services
  • Standards and Testing Agency (where applicable to your role)

We do this for the reasons explained in ‘How will we use your information?’ above and to help us carry out our various roles and functions/tasks.

Please contact us in any of the ways set out below if you would like to request any of the above.

What information do we collect about you?

The information that we collect about you relates to your application to SQA. It includes the categories listed below:

  • personal details, for example, name, address, date of birth, contact details
  • National Insurance number (NI)
  • employment history
  • educational history including qualification details
  • information about unspent criminal convictions
  • application statements including CVs where provided
  • equal opportunities details – where you choose to provide them
  • references

If we make a conditional offer of employment, we will ask you for original documents to confirm your identity and right to work in the UK. We will take a copy of this information and retain it with your employee file.

Some SQA roles require criminal records and financial checks. Where these checks apply to the post you have been offered, we will share your contact details with Experian who carry out these checks on our behalf. You will be required to submit additional information to Experian who will process your information in accordance with their Privacy Statement. Experian will notify us about the outcome of the checks.

In some circumstances, security clearance checks will be necessary. In these circumstances we will share your information with the UKSV (United Kingdom Security Vetting) and you will be required to provide them with information to enable this check to be carried out. The UKSV will process your information in accordance with their Privacy Statement. The UKSV will notify us about the outcome of the security clearance check but will not provide us with any information, even if your security clearance is not approved.

How do we collect information about you and what do we use it for?

We collect your information directly from you, from your SQA application, from your nominated referees and where appropriate recruitment and background checking agencies.

We use the information we collect about you:

  • for recruitment purposes, such as assessing your suitability for specific roles, assessing your trustworthiness, integrity and reliability and making decisions about employing you
  • to contact you about the progress of your application
  • to obtain references
  • for equality monitoring purposes
  • to ensure SQA is complying with its legal obligations
  • for statistical and research purposes

If your application is successful, the information you have provided in your application, and information relating to any additional checks, will become part of your employee file.

Legal basis for processing your information

We use and share your personal information:

  • to perform our functions and duties under in the Education (Scotland) Act 1996
  • to carry out tasks in the public interest
  • to comply with other legal obligations
  • in order to perform or in connection with a contract

International

For more information on how we deal with and when we transfer personal information, please see here.

Who will we share your personal information with?

We share your personal information with:

  • your nominated referee
  • Experian – SQA’s background checking agency, where applicable
  • UKSV, where applicable

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information are available in SQA’s record of processing.

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete.

To correct your information please contact hr.shared.services@sqa.org.uk.

Transfer of your information: You have the right to ask us to transfer your information from one IT environment to another. This is very similar to the right of access but provides your information in a re-usable electronic format.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA uses your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you object to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information, but you want us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked you for  your consent to use your personal information, and you have given it, you can withdraw that consent at any time and we will stop using your personal information for that purpose(s).

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information is available in SQA’s record of processing.

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete.

To ask us to correct your information please contact Appointee Management.

Transfer of your information: You have the right to ask us to transfer your information from one IT environment to another. This is very similar to the right of access but provides your information in a re-usable electronic format.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA uses your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you object to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information, but you want us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked for your consent to use your personal information, and you have given it, you can withdraw that consent at any time. Once you have withdrawn your consent we will stop using your personal information for that purpose(s).

Please contact us in any of the ways set out in the Contact information section if you would like to request any of the above.

SQA collects information about you on behalf of the Driver and Vehicle Standards Agency and the Department for Transport in order to provide Dangerous Goods Driver Training, Dangerous Goods Safety Adviser, and the Petroleum Driver Passport qualifications.

What information do we collect about you?

The information that we collect about you relates to the qualifications that you are studying for or have already undertaken. This includes the categories listed below:

  • personal details for example name, address, date of birth, email address
  • candidate number
  • results details including marks
  • examination scripts
  • photograph
  • signature

How do we collect your information and what do we use it for?

We collect information about you from your application form, your training centre, your examination script and other assessment materials. We also collect information directly from you when you use our website, when you contact us about this service, or request another service.

We use the information we collect about you:

  • to register you for a dangerous goods qualification
  • to make arrangements for you to undertake a Dangerous Goods Driver Training, Dangerous Goods Safety Adviser and/or Petroleum Driver Passport examination
  • to mark your examination scripts
  • to award and issue your ADR Driver Training Certificate, Dangerous Goods Safety Adviser Certificate and Petroleum Driver Passport Certificate
  • to deliver services that you have requested from us
  • to respond to enquiries or complaints
  • to investigate cases of possible misconduct
  • for statistical and research purposes

Who will we share your personal information with?

In order to provide this service efficiently and effectively, we will share your personal information with, and obtain information about you, from

  • your training centre
  • the Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) and the Department for Transport (DfT)
  • law enforcement and HM Revenue and Customs
  • other service providers and third parties who we use to provide our services

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information are available in SQA’s record of processing. (36 KB)

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is  available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete.

To ask us to correct your information contact adr@sqa.org.uk for the dangerous goods driver training qualification, dgsa@sqa.org.uk for the dangerous goods safety adviser qualification and pdpassport@sqa.org.uk for the petroleum driver passport qualification.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA uses your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you object to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information, but you want us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked for your consent to use your personal information, and you have given it, you can withdraw that consent at any time. Once you have withdrawn your consent, we will stop using your personal information for that purpose(s).

Please contact us in any of the ways set out below if you would like to request any of the above.

Before you are able to work as a street works operative, you are required to register with the Street Works Qualification Register. We collect information about you, on behalf of the Department for Transport, in order to provide the Street Works Qualifications Register.

What information do we collect about you?

The information that we collect about you relates to the street works qualifications that you have undertaken. It includes the categories listed below:

  • personal details, for example, name, address, date of birth, email address
  • photograph
  • primary country of work
  • Street Works qualification results details
  • Awarding body and SWQR number
  • date of registration on the Street Works Qualifications Register, type of card issued and card expiry date

How do we collect your information and what do we use it for?

We collect information about you from your college or training centre, and your awarding organisation. We also collect information directly from you when you use our website, when you contact us about this service, or request another service. 

We use the information we collect about you:

  • to register you on the Street Works Qualification Register
  • to produce your Street Works card
  • to deliver services that you have requested from us including notification of SWQR card expiry date if you have registered for the Street Works Licence Reminder Service
  • to respond to enquiries or complaints
  • to investigate cases of possible misconduct or potentially fraudulent activity
  • for statistical and research purposes

In order to discharge certain statutory obligations and to provide this service, we do need to use personal information about those individuals who wish to use the service or to continue to benefit from it. If you are a service user and fail to provide personal information to us, we may be unable to provide, or continue to provide, this service to you.

Who will we share your personal information with?

In order to provide this service efficiently and effectively, we will share your personal information with, and obtain information about you, from:

  • your college or training centre
  • your employer or a relevant local authority
  • Department for Transport (DfT) and Transport Scotland
  • Authorised Highway Inspectors
  • law enforcement and HM Revenue and Customs
  • other service providers and third parties who we contract to support delivery of our services

How long do we keep your information?

We only keep your information for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information is available in SQA’s record of processing. (36 KB)

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete. Please contact swqr@sqa.org.uk.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA uses your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you object to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information, but you want us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked for your consent to use your personal information, and, you have given it, you can withdraw that consent at any time. Once you have withdrawn your consent, we will stop using your personal information for that purpose(s).

Please contact us in any of the ways set out below to request any of the above.

SQA collects information about you on behalf of the Maritime and Coastguard Agency (as an agent of the Department for Transport) in order to administer certificate of competency examinations.

What information do we collect about you?

The information that we collect about you relates to the qualifications that you are studying for or have already undertaken. It includes the categories listed below:

  • personal details for example name, address, date of birth, email address
  • candidate number
  • results details, including marks
  • examination scripts

How do we collect your information and what do we use it for? We collect information about you from your college or training centre your examination script and other assessment materials. We also collect information directly from you when you use our website, when you contact us about this service, or request another service.

We use the information we collect about you:

  • to make arrangements for you to undertake a certificate of competency examination
  • to mark your examination script
  • to award and issue your certificate
  • to deliver services that you have requested from us
  • to respond to enquiries
  • to investigate cases of possible misconduct

Who will we share your personal information with?

In order to provide this service efficiently and effectively, we will share your personal information with, and obtain information about you, from

  • your college or training centre
  • Maritime and Coastguard Agency and the Department for Transport (DfT)
  • law enforcement and HM Revenue and Customs
  • other service providers and third parties who we use to provide our services

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information are available in SQA’s record of processing. (36 KB)

What are my rights?

Access to your information: You have the right to ask us for a copy of the information that we hold about you. More information about how to do this is available on our website.

Correcting your information: We always want to make sure that your information is accurate, complete and up to date. You can ask us to correct any information about you that you believe is incorrect or incomplete. To ask us to correct your information please contact mca@sqa.org.uk.

Deletion of your information: You have the right to ask us to delete information about you if:

  • you think that we have kept it longer than we need to
  • we are using your information with your consent and you withdraw it - see ‘Withdrawing consent to using your information’ below
  • you have objected to our use of your personal information - see ‘Objecting to how we use your information’ below
  • SQA uses your information unlawfully

Objecting to how we use your information: You have the right to ask us to stop using your information to:

  • send you marketing materials
  • carry out some of our public roles and functions
  • carry out research

If you object to us sending you marketing material, we will stop this as soon as you contact us. Where we use your information to carry out some of our public roles and functions, or for research, we may not stop using it if we have a justified reason to continue doing so, even if you object.

Restricting how we may use your information: You have the right to ask us to restrict how we use your personal information in certain circumstances. For example, where you have asked us to check the accuracy of your information or where we no longer need your information but you want us to keep it to help you make a legal claim.

Withdrawing consent using your information: Where we have asked for your consent to use your personal information, and you have given it, you can withdraw that consent at any time. Once you have withdrawn your consent, we will stop using your personal information for that purpose(s).

Please contact us in any of the ways set out below if you would like to request any of the above.

We also collect information from and about those involved in the delivery of SQA qualifications (or qualifications we accredit), including individuals within awarding bodies, schools, colleges and training centres. To find our more, please see SQA Accreditation’s privacy statement.

In carrying out our roles and functions, we may collect or receive information about you if you are connected with a candidate (such as a parent or other relative), a supplier or a member of the public.

We will collect information about you:

  • if you contact SQA to make an enquiry, request or complaint, or to submit a comment
  • if you are involved in a complaint or malpractice investigation
  • if you subscribe to receive updates and publications
  • if you use our website: We use cookies and other similar technology, to collect information on your browsing activity. The section in the Privacy Statement on Marketing and our cookies statement provide further information.)
  • if you attend one of our events
  • if you apply to join an SQA Qualification Support Team
  • if you apply to join SQA’s International Consultants database
  • from tender submissions and contract arrangements

We use this information:

  • to respond to your enquiry, complaint, request or comment
  • to undertake and contact you in relation to a complaint or malpractice investigation
  • to provide you with updates, publications, information or other services that you have requested from us
  • to provide content in the most effective way
  • to analyse user activity to assess and improve the content and performance of our website
  • to serve personalised marketing messages on other websites
  • to understand the effectiveness of our email communications
  • to organise your attendance at an event, including communicating with you about it
  • to process your application to join an SQA Qualification Support Team and if successful communicate with you about it
  • to process your application to join a SQA’s International Consultants Database and communicate with you about it
  • to review your tender submission and enter into and manage contracts

Legal basis for processing your information

We use your personal information and share it as described below:

  • in order to perform our functions and duties under in the Education (Scotland) Act 1996
  • in order to where necessary to carry out tasks in the public interest
  • in order to comply with other legal obligations to which we are subject
  • with your consent, in situations where we ask for it and you give it
  • in order to perform or in connection with a contract

International

For more information on how we deal with and when we transfer personal information, please see here.

How long do we keep your information?

We keep your information only for as long as we need it to support us in carrying out our functions, legal and/or regulatory responsibilities. This will vary depending on the circumstances. Details about how long we keep your information are available in SQA’s record of processing.

We provide services to individuals, organisations, colleges and training centres around the world. This means personal information will be transferred outside of the UK in connection with the services we provide to them.  SQA uses some service providers and third parties that are outside of the UK to support the delivery of our services. This includes but is not limited to cloud storage providers

In order to ensure that we protect your personal informational in these circumstances, the country to which your personal information will be transferred will be deemed to offer an adequate level of protection and/or we will put in place other appropriate measurers, such as secure / encrypted transfer mechanisms and/or standard contractual clauses to safeguard your information.

Further information about where this applies, and which measure has been used can be found in SQA’s Record of Processing (36 KB).

Where you’ve given us your consent, we will use your information to let you know about products and services that we offer and we may contact you by post, email or telephone.

You can change your mind about this at any time. We will remind you about this when we contact you and you will be able to tell us if you don’t want your information used in this way. You can also change your mind about this at any time by emailing us at mycentre@sqa.org.uk.

Although we may share your information to provide our services, we don’t allow anyone else we share your information with to use it for marketing purposes.

Marketing cookies

We use cookies and other similar technology on our website to collect information about your browsing activity. We do this in order to deliver relevant content to you and help improve our website and products. This includes the use of advertising cookies which track your browsing history across websites and allow us to serve personalised marketing messages to you, on non SQA websites.

You can change your cookie settings at any time by changing your preferences using the cookie control centre on our website or prevent the use of advertising cookies through your device’s browser security settings.

More information about the cookies that we use can be found in our cookies statement.

Contact us

If you have any questions about this privacy statement, the information we hold about you, or the way we use it, please contact us:

  • data.protection@sqa.org.uk
  • Data Protection Team, Scottish Qualifications Authority, The Optima Building, 58 Robertson Street, Glasgow G28DQ, Scotland
  • Data Protection Officer: Kirsty Hurt, Data Protection and Records Manager, 0345 213 5229

Changes to this privacy statement

We regularly review this privacy statement and may update it from time to time. When we update our privacy statement, we will put an updated version on our website and, if the changes are significant, will try our best to bring it to your attention.

This privacy statement was last updated on 1 October 2020.

Complaints

If you wish to make a complaint about how we use your information, please contact the Data Protection Officer using the contact details provided above.

We will try to resolve your complaint but if you are not satisfied with our response you have the right to lodge a complaint with the Information Commissioner’s Office:

Information Commissioner’s Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF

Telephone: 0303 123 1113 (local rate) or 01625 545 745

Information Commissioner’s Office website

Aithris Dhìomhaireachd

Cò sinne is na nì sinn

’S e buidheann phoblach a tha ann an Ùghdarras Theisteanas na h-Alba (SQA), a chaidh a stèidheachadh fo Achd an Fhoghlaim (Alba) 1996.

Tha dà phrìomh rùn aig an SQA, teisteanasan a bharantachadh is a bhuileachadh.

Mar bhuidheann bharantachaidh, bidh an SQA:

  • a' barantachadh theisteanasan; agus
  • ag ùghdarrachadh, agus a' barantachadh càileachd bhuidhnean duaiseachaidh a tha an dùil daoine a chur air adhart airson nan teisteanasan seo

Mar bhuidheann bhuileachaidh, bidh an SQA:

  • a' cur air bhonn agus a' leasachadh theisteanasan
  • a' dearbhadh theisteanasan (a' dèanamh cinnteach gu bheil iad air an deagh sgrìobhadh agus a' freagairt air feumalachdan an luchd-ionnsachaidh is an luchd-oideachaidh)
  • a' sgrùdadh theisteanasan airson a bhith cinnteach gu bheil iad làithreach
  • a' cur air dòigh, a' cuideachadh le, agus a' toirt gu buil, measadh dhaoine a tha a' dèanamh theisteanasan SQA
  • a' barantachadh càileachd nan sgoiltean, colaistean is ionadan trèanaidh a tha a' tairgse theisteanasan SQA
  • a' toirt theisteanasan seachad don luchd-deuchainn

Tha sinn a' tairgse raon de sheirbheisean do ghnothachasan is solaraichean trèanaidh cuideachd, agus a' toirt comhairle do Riaghaltas na h-Alba air cùisean a bhuineas do na rùintean is obair againn.

Tha an aithris dhìomhaireachd seo a' mìneachadh mar a bhios an SQA a' tional is a' cleachdadh fiosrachaidh mur deidhinn gus na seirbheisean againn a thoirt seachad.

’S e an seòrsa buntainneis a tha againn leibh a chanas rinn dè seòrsa fiosrachaidh phearsanta a chruinnicheas sinn mur deidhinn agus mar a bhios sinn ga chleachdadh. Tha barrachd fiosrachaidh mu gach seòrsa buntainneis air an cur seo shìos:

Faodaidh gun làimhsich sinn fiosrachadh mur deidhinn cuideachd ma tha sibh an sàs ann an lìbhrigeadh theisteanasan an SQA (no teisteanasan a bhios sinn a' barantachadh) no mas e pàrant no ball teaghlaich neach-deuchainn, solaraiche no ball den phoball a tha air conaltradh leis an SQA, solaraiche no tha sibh air an làrach-lìn againn a chleachdadh. Tha barrachd mun fhiosrachadh a bhios sinn a' cruinneachadh agus mar a bhios sinn ga chleachdadh sna suidheachaidhean seo air a mhìneachadh an seo.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Ma tha sibh ag ionnsachadh no air teisteanas SQA a ghabhail, cruinnichidh sinn fiosrachadh mur deidhinn. Tha na leanas am measg nan seòrsachan de dh'fhiosrachadh a bhios sinn a' tional:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith, seòladh phuist-d
  • Àireamh Aithneachaidh Phearsanta (SCN)
  • fiosrachadh coileanaidh mar ìrean, bannan agus comharran
  • sgriobtaichean deuchainne
  • stuthan/fianais mheasaidh
  • riatanasan ullachaidhean sònraichte ma tha seo a dhìth
  • iarrtasan airson seirbhisean às dèidh comharra agus suidheachaidhean air leth ma tha seo a dhìth

Airson cuid de sheòrsaichean de theisteanasan, is dòcha gun cruinnich sinn fiosrachadh eile mur deidhinn. Bidh seo diofraichte a rèir dè seòrsa teisteanas a tha ann. Leanaibh air na ceangalan seo airson tuilleadh fiosrachaidh:

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional fiosrachaidh mur deidhinn bhon sgoil, cholaiste no ionad trèanaidh agaibh, bhon ùghdarras ionadail agus bho na sgriobtaichean deuchainne is stuthan measaidh eile. Is dòcha gun cruinnich sinn fiosrachadh dìreach bhuaibh fhèin nuair a chleachdas sibh ar làrach-lìn, nuair a chlàraicheas sibh airson 'MySQA' a chleachdadh, air neo nuair a chuireas sibh fios thugainn no a dh'iarras sibh seirbheis eile oirnn leithid gun toir sinn stuthan air ais thugaibh.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • airson cùisean eagrachadh dhuibh a bhith a' gabhail dheuchainnean/mheasaidhean an SQA
  • airson dheuchainnean/mheasaidhean an SQA a comharrachadh agus ìreachadh
  • airson ur teisteanas SQA a dhuaiseachadh is a bhuileachadh oirbh
  • airson clàr a chumail air a' choileanadh agaibh
  • airson seirbheisean a lìbhrigeadh a dh'iarr sibh, nam measg sin MySQA agus an t-Seirbheis Thoraidhean-post againn
  • airson ceistean a fhreagairt
  • airson a bhith a' rannsachadh chùisean de mhì-ghiùlan a dh'fhaodadh a bhith ann
  • airson adhbharan stadastaigeil is rannsachaidh
  • airson sùil a chumail air bun-tomhasan thar ùine

Stèidh laghail airson ur fiosrachadh a làimhseachadh

Bidh sinn a' cleachdadh is a' com-pàirteachadh ur fiosrachaidh:

  • airson ar rùintean is dleastanasan a choileanadh a rèir Achd an Fhoghlaim (Alba) 1996
  • airson obair a dhèanamh a chum leas a' phobaill
  • airson gèilleadh ri dleastanasan laghail eile
  • leis ur n-aonta, nuair a tha sinn air sin iarraidh agus sibh air a thoirt dhuinn
  • ceangailte ri cùmhnant no airson fear a leantainn

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Is dòcha gun com-pàirtich sinn ur fiosrachadh pearsanta le, agus fiosrachadh mur deidhinn fhaighinn, bho:

  • Riaghaltas na h-Alba, a' gabhail a-steach roinnean riaghaltais agus buidhnean neo-roinneil an riaghaltais
  • ur n-ùghdarras ionadail
  • Seirbheis Inntrigidh nan Oilthighean is Colaistean (UCAS)
  • ur sgoil, colaiste no ionad trèanaidh
  • buidhnean poblach eile le uallach airson foghlam is deisealachadh dreuchd, a’ gabhail a-steach Leasachadh Sgilean na h-Alba (SDS)
  • buidhnean ceadachd far a bheil seo a dhìth airson adhbharan clàraidh no, ann an suidheachaidhean far nach eil fiosrachadh làitheil aig an SQA, airson conaltradh a dhèanamh còmhla ribh
  • seirbheisean lagha agus Cìs is Cusbainn a Mòrachd ma tha seo a dhìth
  • Ombudsman Seirbheisean Poblach na h-Alba (SPSO)
  • buidhnean a tha nan com-pàirtichean leinn ann a bhith a' lìbhrigeadh theisteanasan a chaidh an dearbhadh leis an SQA
  • solaraichean seirbheise eile is buidhnean eile a bhios sinn a' cleachdadh airson a bhith a' lìbhrigeadh ar seirbheisean

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh:  Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith. Nuair a tha sibh air ur n-aonta thoirt air falbh, sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Ma chuireas sibh a-steach air a dhol nur Neach a chaidh a chur an dreuchd SQA, mar eisimpleir comharraiche no dearbhachair taobh a-muigh, airson teisteanasan an SQA no ann an lìbhrigeadh cùmhnantan, bidh sinn a' tional fiosrachaidh bhuaibh. Tha seo a' toirt a-steach na seòrsachan air an liostadh seo shìos:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith
  • seòladh, seòladh puist-d agus àireamh fòn (dachaigh agus/no fòn-làimh)
  • Àireamh an Àrachas Nàiseanta (NI)
  • fiosrachadh fastaidh agus an eachdraidh fhastaidh agaibh
  • fiosrachadh banca
  • fiosrachadh cìse agus lùghdachaidhean
  • feumalachdan trèanaidh agus leasachaidh
  • reifreansan (far a bheil seo iomchaidh)

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional ur fiosrachadh gu dìreach bhuaibh fhèin is bhon fhastaidhear a tha agaibh an-dràsta. Thèid seo a thional bhon tagradh agaibh a bhith nur neach a chaidh a chur an dreuchd, bhon fhoirm fhiosrachadh phearsanta agaibh agus bho chonaltradh eile a tha agaibh leis an SQA mar phàirt den dreuchd agaibh.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • air adhbharan fastaidh
  • airson ur dreuchd a rianachadh agus airson conaltradh a dhèanamh còmhla ribh
  • airson planadh stòrais
  • airson ur cìsean is cosgaisean a phàigheadh dhuibh
  • airson ur clàradh ann an sgeama peinnsein - far a bheil seo iomchaidh
  • airson adhbharan stadastaigeil is rannsachaidh
  • airson a bhith a' rannsachadh chùisean de mhì-ghiùlan a dh'fhaodadh a bhith ann
  • airson an trèanadh is leasachadh a thoirt dhuibh a tha a dhìth oirbh

Stèidh laghail airson ur fiosrachadh a làimhseachadh

Bidh sinn a' cleachdadh is a' com-pàirteachadh ur fiosrachaidh:

  • airson ar rùintean is dleastanasan a choileanadh a rèir Achd an Fhoghlaim (Alba) 1996
  • airson obair a dhèanamh a chum leas a' phobaill
  • airson gèilleadh ri dleastanasan laghail eile
  • ceangailte ri cùmhnant no airson fear a leantainn

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Is dòcha gun com-pàirtich sinn ur fiosrachadh pearsanta le(is):

  • an fhastaidhear a tha agaibh an-dràsta
  • ur n-ùghdarras ionadail
  • solaraichean sgeama peinnsein
  • sgoiltean, colaistean is ionadan trèanaidh
  • sheirbheisean lagha agus Cìs is Cusbainn a Mòrachd
  • sholaraichean seirbheise eile is buidhnean eile a bhios sinn a' cleachdadh airson a bhith a' lìbhrigeadh ar seirbheisean
  • Buidheann nam Bun-tomhas is Deuchainnean (far a bheil seo iomchaidh)

Bidh sinn a' dèanamh seo air na h-adhbharan a chaidh am mìneachadh ann an 'Ciamar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh?' seo shuas agus airson ar cuideachadh ann a bhith a' coileanadh nan rùintean is dleastanasan/pìosan-obrach eadar-dhealaichte againn.

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh: Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan.

Gus ur fiosrachaidh cheartachadh, nach cuir sibh fios gu Rianachd Neach a chaidh a chur an dreuchd.

A' toirt ur fiosrachaidh thairis: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn ur fiosrachadh a thoirt thairis bhon dàrna shuidheachadh IT gu fear eile. Tha seo gu math coltach ris a' chòir a bhith a' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh ach tha i a' toirt seachad am fiosrachadh agaibh ann an cruth eileagtronaigeach a ghabhas ath-chleachdadh.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith. Nuair a tha sibh air ur n-aonta thoirt air falbh, sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Tha am fiosrachadh a chruinnicheas sinn mur deidhinn a' buntainn ri ur tagradh dhan SQA. Tha e a' toirt a-steach na seòrsachan a tha air liostadh seo shìos:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith
  • Àireamh an Àrachas Nàiseanta (NI)
  • an eachdraidh fhastaidh agaibh
  • an eachdraidh fhoghlaim agaibh agus na teisteanasan a tha agaibh
  • fiosrachadh air ciontachd eucoireach nach deach a choileanadh
  • cunntasan tagraidh agus cunntasan beatha nuair a tha iad seo ann
  • fiosrachadh co-ionannachd chothroman – ma tha sibh airson seo a sholarachadh
  • reifreansan

Ma bhios sinn a’ dèanamh thairgeadh cumhach obair dhuibh, iarraidh sinn airson nam bun-sgrìobhaidhean gus ur dearbh-aithne agus coir a bhith ag obair san RA dearbhachadh. Nì sinn leth-bhreac dhen fhiosrachaidh seo agus cumaidh sinn e leis an fhaidhle neach-cosnaidh agaibh.

Feumar gun tèid sgrùdadh a dhèanamh air clàran-eucoirean agus clàran-ionmhais airson cuid de dreuchdan an SQA. Nuair a tha an sgrùdadh seo a’ buntainn ris an dreuchd air a thàbhach dhuibh, co-roinnidh sinn ur fiosrachaidh pearsanta le Experian, a ghabhas an sgrùdadh seo os làimh às ar leth. Bidh agaibh ri fiosrachadh a bharrachd a thoirt a-steach do Experian, a bhios a làimhseachadh ur fiosrachaidh ri linn an Aithris Dhìomhaireachd aca. Cuiridh Experian fios thugainn mu builean an sgrùdaidh seo.

Ann an cuid de suidheachaidhean, bidh feum ann airson sgrùdadh tèarainteachd. Anns na suidheachaidhean seo, co-roinnidh sinn ur fiosrachaidh le UKSV (Sgrùdadh Tèarainteachd an Rìoghachd Aonaichte) agus bidh agaibh ri fhiosrachadh a thoirt dhaibh gus an tèid an sgrùdadh seo a dhèanamh. Bidh an UKSV a làimhseachadh ur fiosrachaidh ri linn an Aithris Dhìomhaireachd aca. Cuiridh an UKSV fiosrachadh thugainn mu buil an sgrùdadh tèarainteachd, ach cha bheir iad fiosrachadh sam bith thugainn, fiù ‘s mur an tèid leis ur sgrùdadh tèarainteachd.

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional ur fiosrachaidh gu dìreach bhuaibh fhèin, bhon tagradh SQA agaibh, agus bhon fheadhainn a dh'ainmicheadh airson reifreansan agus bho bhuidhnean trusaidh far a bheil seo iomchaidh.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • airson adhbharan trusaidh, mar dèanamh measadh air dè cho freagarrach ‘s a tha sibh airson dreuchdan sònraichte, dèanamh measadh air ur urrasachd, treibhdhireas agus earbsachd agus a’ dèanamh co-dhùnaidhean mur fastachadh.
  • airson conaltradh a dhèanamh còmhla ribh mu adhartas an tagraidh agaibh
  • airson reifreansan fhaighinn
  • gus sùil a chumail air co-ionannachd
  • airson dèanamh cinnteach gu bheil an SQA a’ dol leis na dleastanasan laghail aige
  • airson adhbharan stadastaigeil is rannsachaidh

Ma thèid leis an tagradh agaibh, bidh am fiosrachadh a thug sibh seachad san tagradh, agus fiosrachadh sam bith ceangailte ri sgrùdaidhean a bharrachd, na phàirt den fhaidhle neach-cosnaidh agaibh.

Stèidh laghail airson ur fiosrachadh a làimhseachadh

Bidh sinn a' cleachdadh is a' com-pàirteachadh ur fiosrachaidh:

p
  • airson ar rùintean is dleastanasan a choileanadh a rèir Achd an Fhoghlaim (Alba) 1996
  • airson obair a dhèanamh a chum leas a' phobaill
  • airson gèilleadh ri dleastanasan laghail eile
  • ceangailte ri cùmhnant no airson fear a leantainn

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Is dòcha gun com-pàirtich sinn ur fiosrachadh pearsanta le(is):

  • an neach-reifreans ainmichte agaibh
  • Experian – buidheann-sgrùdaidh an SQA, far a bheil seo a dhìth
  • UKSV, far a bheil seo a dhìth

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh: Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan.

Gus ur fiosrachaidh cheartachadh, nach cuir sibh fios gu hr.shared.services@sqa.org.uk.

A' toirt ur fiosrachaidh thairis: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn ur fiosrachadh a thoirt thairis bhon dàrna shuidheachadh IT gu fear eile. Tha seo gu math coltach ris a' chòir a bhith a' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh ach tha i a' toirt seachad am fiosrachadh agaibh ann an cruth eileagtronaigeach a ghabhas ath-chleachdadh.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith agus sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Bidh an SQA a' tional fiosrachaidh mur deidhinn air sgàth Buidheann Ìrean nan Draibhear is Carbad agus Roinn na Còmhdhala gus na teisteanasan a thoirt seachad ann an Trèanadh Draibhear Bathair Cunnartaich, Comhairleach Sàbhailteachd Bathair Cunnartaich, agus Cead Draibhear Creag-ola.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Tha am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn a' buntainn ris na teisteanasan a tha sibh a' dèanamh no a tha sibh air dèanamh mar-thà. Tha e a' toirt a-steach na seòrsachan a tha air liostadh seo shìos:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith, seòladh phuist-d
  • àireamh aithneachaidh
  • fiosrachadh air toraidhean agus comharran
  • sgriobtaichean deuchainne
  • dealbh-camara
  • ainm-sgrìobhte

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional fiosrachaidh mur deidhinn bhon iarrtas agaibh, bhon ionad trèanaidh agaibh, bho na sgriobtaichean deuchainne is stuthan measaidh eile agaibh. Bidh sinn a' tional fiosrachaidh dìreach bhuaibh fhèin cuideachd nuair a chleachdas sibh an làrach-lìn againn, nuair a chuireas sibh fios thugainn mun t-seirbheis seo, no nuair a dh'iarras sibh seirbheis eile.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • airson ur clàradh airson teisteanas bathair cunnartaich
  • airson gnothaichean a chur air dòigh gus an tèid agaibh air deuchainn a dhèanamh ann an Trèanadh Draibhear Bathair Cunnartaich, Comhairleach Sàbhailteachd Bathair Cunnartaich agus/no Cead Draibhear Creag-ola
  • airson ur sgriobtaichean deuchainne a cheartachadh
  • airson ur Teisteanas Trèanadh Draibhear ADR, Teisteanas Comhairleach Sàbhailteachd Bathair Cunnartaich agus Teisteanas Cead Draibhear Creag-ola a dhuaiseachadh is a bhuileachadh
  • airson seirbheisean a lìbhrigeadh a tha sibh air iarraidh oirnn
  • airson ceistean a fhreagairt
  • airson a bhith a' rannsachadh chùisean de mhì-ghiùlan a dh'fhaodadh a bhith ann
  • airson adhbharan stadastaigeil is rannsachaidh

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Gus an t-seirbheis seo a sholarachadh gu h-èifeachdach agus gu buadhmhor, com-pàirtichidh sinn ur fiosrachadh pearsanta le, agus gheibh sinn fiosrachadh mur deidhinn bho:

  • ur n-ionad trèanaidh
  • Bhuidheann Ìrean nan Draibhear is Carbad (DVSA) agus Roinn na Còmhdhala (DfT)
  • sheirbheisean lagha agus Cìs is Cusbainn a Mòrachd
  • sholaraichean seirbheise eile is buidhnean eile a bhios sinn a' cleachdadh airson a bhith a' lìbhrigeadh ar seirbheisean

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh: Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan.

Nach cuir sibh fios gu adr@sqa.org.uk airson an teisteanais ann an trèanadh draibhear bathair cunnartaich, dgsa@sqa.org.uk airson an teisteanais ann an comhairleach sàbhailteachd bathair cunnartaich agus pdpassport@sqa.org.uk airson an teisteanais ann an cead draibhear creag-ola.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith. Nuair a tha sibh air ur n-aonta thoirt air falbh, sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Mus tèid agaibh air obair mar neach obraichean sràide, feumaidh sibh clàradh le Clàr Teisteanas Obraichean Sràide. Bidh SQA a' cruinneachadh fiosrachaidh mur deidhinn, air sgàth Roinn na Còmhdhalach, gus a bhith a' toirt seachad a' Chlàir Teisteanas Obraichean Sràide.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Tha am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn a' buntainn ris na teisteanasan a tha sibh a' dèanamh no a tha sibh air dèanamh mar-thà. Tha e a' toirt a-steach na seòrsachan a tha air liostadh seo shìos:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith, seòladh phuist-d
  • dealbh-camara
  • prìomh dùthaich na h-obrach
  • fiosrachadh air builean teisteanais Obraichean Sràide
  • Buidheann duaiseachadh agus àireamh SWQR
  • latha clàraidh air Clàr Teisteanas nan Obraichean Sràide, seòrsa cairt a chaidh a thoirt a-mach agus latha falbhaidh a’ chairt

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional fiosrachaidh mur deidhinn bhon cholaiste no ionad thrèanaidh agaibh, agus bhon bhuidhinn dhuaiseachaidh agaibh. Bidh sinn a' tional fiosrachaidh dìreach bhuaibh fhèin cuideachd nuair a chleachdas sibh an làrach-lìn againn, nuair a chuireas sibh fios thugainn mun t-seirbheis seo, no nuair a dh'iarras sibh seirbheis eile.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • airson ur clàradh air a' Chlàr Theisteanas Obraichean Sràide
  • airson ur cairt Obraichean Sràide a dhèanamh
  • airson seirbheisean a lìbhrigeadh a tha sibh air iarraidh oirnn, a’ gabhail a-steach fios mu latha-falbhaidh cairt an SWQR, ma tha sibh clàraichte airson Seirbhis Cuimhneachaidh Cead nan Obraichean Sràide.
  • airson ceistean a fhreagairt
  • airson a bhith a' rannsachadh chùisean de mhì-ghiùlan a dh'fhaodadh a bhith ann
  • airson adhbharan stadastaigeil is rannsachaidh

Gus dleastanasan reachdail sònraichte a thoirt gu buil agus gus an t-seirbheis seo a lìbhrigeadh, feumaidh sinn fiosrachadh pearsanta a chleachdadh mu dhaoine a tha airson an t-seirbheis a chleachdadh no airson buannachd fhaighinn aiste. Ma tha sibh a' cleachdadh na seirbheise gun a bhith a' toirt fiosrachaidh phearsanta dhuinn, tha teans nach tèid againn air lìbhrigeadh, no cumail oirnn a' lìbhrigeadh, na seirbheise seo.

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Gus an t-seirbheis seo a sholarachadh gu h-èifeachdach agus gu buadhmhor, com-pàirtichidh sinn ur fiosrachadh pearsanta le, agus gheibh sinn fiosrachadh mur deidhinn bho:

  • ur colaiste no ionad trèanaidh
  • ur fastaidhear no ùghdarras ionadail iomchaidh
  • Roinn na Còmhdhala (DfT) agus Còmhdhail Alba
  • Luchd-sgrùdaidh nan Rathaidean Ùghdarraichte
  • seirbheisean lagha agus Cìs is Cusbainn a Mòrachd
  • solaraichean seirbheise eile is buidhnean eile a bhios sinn a' cleachdadh airson a bhith a' lìbhrigeadh ar seirbheisean

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh: Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan. Nach cuir sibh fios gu swqr@sqa.org.uk.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  •  tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith. Nuair a tha sibh air ur n-aonta thoirt air falbh, sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Bidh an SQA a' tional fiosrachaidh mur deidhinn air sgàth Buidheann na Mara is nam Maor-cladach (a tha na riochdaire de Roinn na Còmhdhala) gus a bhith a' rianachadh dheuchainnean teisteanas comais.

Dè am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn?

Tha am fiosrachadh a bhios sinn a' tional mur deidhinn a' buntainn ris na teisteanasan a tha sibh a' dèanamh no a tha sibh air dèanamh mar-thà. Tha e a' toirt a-steach na seòrsachan a tha air liostadh seo shìos:

  • fiosrachadh pearsanta, mar eisimpleir, ainm, seòladh, latha breith, seòladh phuist-d
  • àireamh aithneachaidh
  • fiosrachadh air toraidhean agus comharran
  • sgriobtaichean deuchainne

Ciamar a bhios sinn a' tional ur fiosrachaidh agus dè nì sinn leis?

Bidh sinn a' tional fiosrachaidh mur deidhinn bhon cholaiste no ionad thrèanaidh agaibh, ur sgriobta dheuchainne agus fiosrachadh mheasaidhean eile. Bidh sinn a' tional fiosrachaidh dìreach bhuaibh fhèin cuideachd nuair a chleachdas sibh an làrach-lìn againn, nuair a chuireas sibh fios thugainn mun t-seirbheis seo, no nuair a dh'iarras sibh seirbheis eile.

Bidh sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh a chruinnicheas sinn mur deidhinn:

  • airson gnothaichean a chur air dòigh gus an tèid agaibh air deuchainn a dhèanamh ann an teisteanas comais
  • airson ur sgriobtaichean deuchainne a cheartachadh
  • airson ur teisteanas a dhuaiseachadh is a bhuileachadh
  • airson seirbheisean a lìbhrigeadh a tha sibh air iarraidh oirnn
  • airson ceistean a fhreagairt
  • airson a bhith a' rannsachadh chùisean de mhì-ghiùlan a dh'fhaodadh a bhith ann

Cò leis an com-pàirtich sinn am fiosrachadh agaibh?

Gus an t-seirbheis seo a sholarachadh gu h-èifeachdach agus gu buadhmhor, com-pàirtichidh sinn ur fiosrachadh pearsanta le, agus gheibh sinn fiosrachadh mur deidhinn bho:

  • ur colaiste no ionad trèanaidh
  • Bhuidheann na Mara is nam Maor-cladach agus Roinn na Còmhdhala (DfT)
  • sheirbheisean lagha agus Cìs is Cusbainn a Mòrachd
  • sholaraichean seirbheise eile is buidhnean eile a bhios sinn a' cleachdadh airson a bhith a' lìbhrigeadh ar seirbheisean

Eadar-nàiseanta

Airson tuilleadh fiosrachaidh air mar a bhios sinn a' làimhseachadh, agus cuin a bhios sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta, nach toir sibh sùil air seo.

Dè cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh?

Cha bhi sinn a' cumail ur fiosrachaidh ach cho fad ’s a tha feum againn air gus a bhith taiceil dhuinn ann a bhith a' toirt gu buil ar rùintean is dleastanasan laghail agus/no conn-riaghlaidh. Bidh seo diofraichte a rèir an t-suidheachaidh a tha sa cheist. Tha cunntasan air cho fad ’s a bhios sinn a' cumail ur fiosrachaidh rim faighinn ann an clàr làimhseachaidh an SQA.

Dè na còraichean a tha agam?

A' faighinn greim air an fhiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh lethbhreac iarraidh den fhiosrachadh a tha sinn a' cumail mur deidhinn. Tha tuilleadh fiosrachaidh air mar a nithear seo ri fhaighinn air ar làrach-lìn.

A' ceartachadh an fiosrachaidh agaibh: Tha sinn an-còmhnaidh airson dèanamh cinnteach gu bheil am fiosrachadh agaibh ceart agus ris an uair. Faodaidh sibh iarraidh oirnn fiosrachadh sam bith mur deidhinn a cheartachadh a tha sibh a' measadh a bhith ceàrr no neo-iomlan.

Gus ur fiosrachaidh cheartachadh, nach cuir sibh fios gu mca@sqa.org.uk.

A' sguabadh às am fiosrachadh agaibh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn fiosrachadh mur deidhinn a sguabadh às ma:

  • tha sibh a' smaoineachadh gun do chùm sinn e na b' fhaide na dh'fheumas sinn
  • tha sinn a' cleachdadh an fhiosrachaidh agaibh leis ur n-aonta agus tha sibh a' toirt an aonta sin air falbh - faicibh 'A' toirt air falbh aonta a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha sibh air cur an aghaidh sinne a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta - faicibh 'A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh' seo shìos
  • tha an SQA a' cleachdadh ur fiosrachaidh ann an dòigh mhì-laghail

A' cur an aghaidh mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn sgur dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh gus:

  • stuthan margaidheachd a chur thugaibh
  • cuid de na rùintean is dleastanasan poblach a choileanadh
  • rannsachadh a dhèanamh

Mur a h-eil sibh airson stuthan margaidheachd fhaighinn bhuainn, sguiridh sinn seo a chur thugaibh cho luath ‘s a chuir sibh fios thugainn. Far a chleachdas sinn ur fiosrachaidh airson cuid de na rùintean is dleastanasan poblach againn a choileanadh, no airson rannsachadh, ‘s dòcha nach sguir sinn ga chleachdadh ma tha adhbhar fìrinnichte againn airson seo a dhèanamh, fiù ‘s mur a h-eil sibh ga iarraidh.

A' cur bacadh air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Tha an còir agaibh iarraidh oirnn bacadh a chur air mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta ann an suidheachaidhean sònraichte. Mar eisimpleir, nuair a tha sibh air iarraidh oirnn mionaideachd ur fiosrachaidh a chinnteachadh no nuair nach eil feum againn air an fhiosrachadh agaibh ach tha sibh airson gun cùm sinn e airson ur cuideachadh ann a bhith a' dèanamh tagraidh laghail.

A' toirt air falbh ur n-aonta air a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh: Nuair a tha sibh air ur n-aonta a thoirt dhuinn a bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta, faodaidh sibh an t-aonta sin a thoirt air falbh aig àm sam bith. Nuair a tha sibh air ur n-aonta thoirt air falbh, sguiridh sinn dheth bhith a' cleachdadh ur fiosrachaidh phearsanta air an adhbhar/air na h-adhbharan sin.

Nach cuir sibh fios thugainn a rèir gin de na dòighean a tha air an cur sìos san earrainn Mar a chuirear fios thugainn ma tha sibh airson iarraidh oirnn càil de na tha seo shuas a dhèanamh.

Bidh sinn a' toirt seachad seirbheisean do dhaoine, buidhnean, colaistean is ionadan trèanaidh air feadh an t-saoghail. Ann an suidheachaidhean àraidh, tha seo a' ciallachadh gun toirt sinn seachad ur fiosrachadh pearsanta.

Cha bhi sinn a' toirt seachad fiosrachadh pearsanta taobh a-muigh Roinn Eaconamach na h-Eòrpa (EEA) ach an cois leis na seirbheisean a bhios sinn a' solarachadh do dhaoine, buidhnean, colaistean is ionadan trèanaidh a tha taobh a-muigh na EEA.

Gus a bhith cinnteach gu bheil sinn a' glèidheadh ur fiosrachaidh pearsanta sna suidheachaidhean seo, cuiridh sinn an gnìomh cleachdaidhean sònraichte, leithid uidheaman tar-aisig tèarainte/crioptaichte agus clàsan cùmhnaint gnàthach gus am fiosrachadh agaibh a chumail gu sàbhailte.

Gheibhear an tuilleadh fiosrachaidh air mar a tha seo sa cheist, agus air dè an cleachdadh a chaidh a chur gu feum ann an Clàr Làimhseachaidh an SQA (36 KB).

Ma tha sibh air aontachadh ris, cleachdaidh sinn ur fiosrachadh airson innse dhuibh mu dheidhinn bathar is seirbheisean a bhios sinn a' tairgse agus is dòcha gun cuir sinn fios thugaibh tron phost, le post-d no fòn.

Faodaidh sibh ur beachd air seo atharrachadh aig àm sam bith. Cuiridh sinn seo nur cuimhne nuair a tha sinn a' conaltradh leibh is thèid agaibh air innse dhuinn mur eil sibh airson gun cleachdar ur fiosrachadh san dòigh seo. Air neo, mas e is gu bheil sibh airson ur beachd atharrachadh an-dràsta fhèin, nach cuir sibh post-d thugainn aig mycentre@sqa.org.uk.

Ged as dòcha gun com-pàirtich sinn ur fiosrachadh airson a bhith a' lìbhrigeadh nan seirbheisean againn, cha leig sinn le gin eile a com-pàirticheas ur fiosrachadh a chleachdadh air adhbharan margaidheachd.

Cugaidhean Margaidheachd

Cleachdaidh sinn cugaidhean, agus teicneòlas mar sin, airson fiosrachadh a thional mu na nì sibh air an làrach-lìn. Nì sinn seo gus susbaint freagarrach a thoirt dhuibh agus gus ar làrach-lìn agus batharan a leasachadh. Tha seo a’ gabhail a-steach cleachdadh cugaidhean sanasachd a chumas sùil air an eachdraidh brabhsaidh agaibh thar làraich-lìn agus a bheir cothroman dhuinn teachdaireachdan margaidheachd pearsanta a thoirt dhuibh air làraich-lìn eile.

Faodaidh sibh na roghainnean cugaidhean agaibh atharrachadh aig àm sam bith le bhith cleachdadh roinn smachd nan cugaidhean air an làrach-lìn againn, no cur bacadh air cleachdadh nan cugaidhean sanasachd ann an roghainn tèarainteachd brabhsar an innealach agaibh.

Fiosrachadh conaltraidh is comhairle a bharrachd

Ma tha ceistean sam bith agaibh mun aithris dhìomhaireachd seo, mun fhiosrachadh a tha agaibh mur deidhinn, no an dòigh sam bi sinn ga chleachdadh, nach cuir sibh fios thugainn:

  • data.protection@sqa.org.uk
  • Data Protection Team, Scottish Qualifications Authority, The Optima Building, 58 Robertson Street, Glaschu G28DQ, Alba
  • Oifigear Dìon Dàta: Kirsty Hurt, Manaidsear Dìon Dàta is Clàran, kirsty.hurt@sqa.org.uk, 0345 213 5229

Atharrachaidhean dhan aithris dhìomhaireachd seo

Bidh sinn ag ath-sgrùdadh na h-aithris dìomhaireachd seo gu cunbhalach agus faodaidh gun ùraich sinn bho àm gu àm i. Nuair a dh'ùraicheas sinn an aithris dhìomhaireachd againn, cuiridh sinn an dreach ùr an àird air an làrach-lìn againn agus, ma tha na h-atharrachaidhean susbainteach, nì sinn ar dìcheall seo a thoirt gur n-aire.

Chaidh an aithris dhìomhaireachd seo ùrachadh mu dheireadh 01d Dàmhair 2020.

Gearanan

Ma tha sibh airson gearain a dhèanamh air mar a chleachdas sinn ur fiosrachadh, nach cuiribh fios don Oifigear Dìon Dàta, a’ cleachdadh am fiosrachadh seo shuas.

Feuchaidh sinn ri gearan sam bith a riarachadh mu mar a bhios sinn a' cleachdadh ur fiosrachaidh ach mas e is nach eil sibh sàsaichte leis an fhreagairt againn tha an còir agaibh gearan a thoirt gu Oifis a' Choimiseanair Fhiosrachaidh:

Information Commissioner’s Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF

Fòn: 0303 123 1113 (rèat ionadail) no 01625 545 745

Làrach-lìn: https://ico.org.uk/concerns